Избелване

Избелването на зъбите в днешно време е една напълно нормална и безвредна процедура. Целта е човек да получи по-бяла и съответно по-привлекателна усмивка.

Има два основни вида избелване: кабинетно(офис) и домашно.При кабинетното избелване пациентът идва, сяда на стола и след час си тръгва с много по-бели зъби. Това разбира се е опростен вариант на цялата процедура. Всъщност тя преминава през няколко етапа.

1.Предварителен преглед – необходим е, за да се запознаем със случая на човек, особеностите на неговите зъби и разбира се да поговорим за това, какво очакване има и какъв реален резултат би се получил при него.

2.Процедура по почистване на зъбен камък и полиране на зъбите – абсолютно задължително е преди избелване на зъби да се почистят и полират идеално зъбните повърхости и след 1-2 дни вече може да се пристъпи към избелваща процедура.

3.Избелване – при тази процедура пациенът е вече предварително подготвен. Поставя се усторазтворител, бариера за езика и изолация на венците. След това се поставя избелващият гел и се включва лампа за избелване или просто се изчаква определено време за действие на гела. Важно е да се уточни, че има светлинно активирани гелове и такива, които се активират химически. Дали някой от двата вида е по-добър? При правилно изпълнение на процедурата разлика в геловете няма. След изтичане на опрделеното време за действие на гела, той се изсмуква и след това се полират и измиват зъбите.

4.Реална промяна в цвета – веднага след приключване на процедурата се вижда резултат. Важно уточнение – след 7-10 дни е желателна контролна визита, за да се установи крайния получен цвят след избелването. Това е причината, ако има кариеси за правене или стари обтураци(пломби) по предните зъби, да не се подменят преди процедурата или веднага след това, защото истинският цвят е видим след определното време.

5.Подмяна на старите обтурации/направа на кариеси по предните зъби – не е задължителна процедура. Разбира се, налага се само при пациенти с такъв проблем.

Това е кабинетното избелване на зъби в отделни етапи. Разликата с домашното е в това, че при домашното избелване отново задължително се преминава през първия и втория етап, но избелването се прави у дома за по 1-2 часа дневно за около две седмици. Постигнатите резултати обикновенно са едни и същи.

Едиствените проблеми, които трябва да очаква човек са: леката чувстителност и болка в зъбите първите няколко дни, което не е задължително, и не се наблюдава при всеки пациент, но има таква вероятност.

Ние в Дентално студио Младост ви очакваме,за да стане вашата усмивка ослепително бяла!