Кариеси и пломби

Какво представляват кариесите? Какво са пломбите и защо е важно те да не са равни и ръбести, а анатомично контурирани?
Зъбната болка и чувствителността са признаци, че може да имате кариес. Малко хора знаят, че кариесите всъщност са инфекциозно заболяване и вероятността да възникне кариес на съседен зъб или да се усложни състоянието на заболелия пръв е много голяма. Всички знаем, че се влошава, ако не се лекува и може да доведе до значително по сериозни проблеми: по-силна болка, по-продължително и значително по-скъпо лечение, но не винаги отиваме навреме при нашия доктор. За причините да не отидем на зъболекар няма да говорим сега, защото това е дълга и сложна тема.

А какво представлява зъбното възстановяване(пломба)? Ние в Дентално студио Младост работим само с фотополимерен композит. В нашия кабинет не използваме амалгама или евтината алтернатива химиокомпозит, така че при посещение при нас можете да сте спокойни, че получавате висококачествено възстановяване. Фотополимерите представляват най-просто казано смола с различни по цвят и вид частици (пълнители). При активиране на тази смола с ултравиолетова светлина, тя се втвърдява и вие получвате вашата здрава пломба в напълно готов вид- без да е необходимо при напускане на кабинета да чакате час, два или повече за да се нахраните. Фотополимерите образуват силна химична връзка със зъбите и осигуряват трайна сила и защита срещу последващо разрушаване.
В Дентално студио Младост ние възстановяваме зъбите анатомично и високо естетично. Това е необходимо, за да осигурим комфорт на долночелюстните стави, да не променяме височината на зъбите и разбира се, за да изглеждат напълно естествено в устата. Освен всичко друго, при правилно възстановяване на зъба вие се чувствате комфортно и се осигурява дългосрочно вашето дентално здраве!

Ако искате да научите повече за правилното възстановяване на вашите зъби и фотополимерните пломби, запишете си час и ние ще отговорим на всички ваши въпроси!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.