Зъбна коронка

Ако имате зъб, който е счупен, много разрушен или неправилно разположен, не ви харесва цвета му или друга подобна причина-зъбната коронка е идеално решение за лечение. Тези реставрации са предназначени да покрият цялата видима повърхност на зъба, като по този начин възстановяват структурата му, като същевременно запазват останалото. Коронките напълно покриват зъбите, за да възстановят правилната форма и размер. Те осигуряват бариера срещу по-нататъшно разрушаване.

Има различни видове коронки в зависимост от вида на материала, който се ползва за направата им. В Дентално студио Младост предлагаме на нашите пациенти всички видове. Наи-често използвани в денталната практика са: металокерамичните коронки, циркониевите и изцяло керамичните.

Метало керамичните коронки са подходящи за възстановявания в дисталната(задната) област на устата. При тях се използва метал, който изцяло е покрит от керамика. Напълно устойчиви и високо естетични, те все пак не покриват всички изисквания, за да са идеалното решение за възстановяване във фронта(предите зъби).

Циркониевите коронки и изцяло керамичните са тези, които изглеждат напълно естествено и не биха се различавали по цвят или форма от вашите естествени зъби. Циркониевите коронки съчетават здравината на метал с естетиката на порцелана. Изцяло керамичните коронки се изработват от фин стоматологичен порцелан и са най-високото качество и естетика, които биха задоволили и най-високите изисквания.

Заповядайте в Дентално студио Младост да обсъдим вашият случай и да изградим вашата мечтана усмивка!