Кариес

Почти всеки от нас е сядал нa зъболекарския стол, за да му се прави кариес. Почти всеки е изпитвал онази неприятна болка от едната машинка, след това другата машинка…

Какво всъщност представлява зъбният кариес? Доста от вас биха се изненадали, но кариесът всъщост е инфекциозно заболяване. Да, точно както грип и други такива засягащи целият организъм. Разликата е, че се причинява от бактерии, които са характерни само за устната кухина. Мнозина биха се запитали – добре защо аз имам кариеси, а приятелят/приятелката ми/майка ми…и т.н нямат?!

Истината е че дали вашите зъби ще се разболеят от кариес зависи от много други фатори като правилно миене на зъбите, видът на храната, честотата на прием на определени храни и течности и много други.

Добре, вече имате кариес, знаете че трябва да го лекувате, но не ви се иска да изпитвате всички онези неприятни усещания от машинките. Д-р Марчева е добър зъболекар и ще се погрижи за вашия комфорт. Поставянето на анестезия(упойка) е почти задължително при моята работа и напълно безплатно. Казвам почти задължително, защото има малко пациенти, които имат изключително висок праг на болка и не  желаят да им се поставя упойка.

Заповядайте в Дентално студио Младост, за да имате едно комфортно и безболезнено лечение на кариес!